Інформаційна підтримка та навчання здійснюється для того, щоб за допомогою сучасних практик і підходів підвищити успішність молочного сімейного бізнесу та діяльності кооперативу.
Виробники молока (власники та спеціалісти молочних ферм, власники сімейних ферм, особисті селянські господарства)
Отримання додаткових практичних знань
БЛОКИ:
1. Сімейна молочна ферма
- Планування дохідності господарства
- Аналіз витрат на фермі
- Оцінка ефективності роботи
- Реконструкція приміщення
2. Виробництво кормів
- Види кормів та їх використання в годівлі корів
- Корма
- Оцінка поживності кормів
- Вплив якості кормів на продуктивність тварин
- Мінова цінність кормів
- Потреба в кормах
3. Здоров’я корів
- Годівля корів відповідно до продуктивності та фізіологічного періоду
- Вплив правильності запуску тварин та його термінів на подальше молочне відтворення
- Підготовка вимені до запуску тварин
- Хвороби кінцівок
- Програма профілактики
- Як зберегти здоров’я вимені
- Правильність підготовки вимені до доїння
- Основні правила доїння корів з використанням доїльного обладнання та в ручну. Особиста гігієна дояра.
- Правила миття та дезінфекції молочного обладнання
- Екологічні аспекти
4. Відтворення
- Фізіологія відтворення
- Вплив періоду запліднення на молочну продуктивність
- Безплідність у корів та методи її профілактики
- Вирощування високопродуктивних корів
5. Кооперація
- Обслуговуючі кооперативи – успішна форма господарської діяльності
- Напрямки діяльності у кооперативів
6. Жіноче і молодіжне підприємництво в розбудові молочної ферми
- Гендерний аспект господарювання
- Лідерство в кооперативі
- Успішна комунікація