Останні публікації
  • Планування навчання
  • Яцинка Наталя
  • Партнерство з розвитку дрібних молочних виробників
  • Чоловіче і жіноче підприємництво в розбудові сімейної ферми
  • Виїздне правління
Архіви
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Січень 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Головна
  • Про нас
  • КО Рівноправність
    • Про об’єднання
    • Кооперативи
    • Послуги
      • Збір молока
      • Доїння на пасовищі
      • Реалізація молока
      • Заготівля та продаж кормів
  • Напрямки
    • Молоко
      • Цілі проекту
      • Політики проекту
      • Успішні жінки Проекту
      • Сімейні ферми
      • Історії успіху
      • Результати
  • Послуги
    • Аналіз молока
    • Проведення семінарів
    • Демонстраційні покази
    • Консультування
  • Блог
  • Новини
  • Партнери
  • Контакти
  • Головна
  • Про нас
  • КО Рівноправність
    • Про об’єднання
    • Кооперативи
    • Послуги
      • Збір молока
      • Доїння на пасовищі
      • Реалізація молока
      • Заготівля та продаж кормів
  • Напрямки
    • Молоко
      • Цілі проекту
      • Політики проекту
      • Успішні жінки Проекту
      • Сімейні ферми
      • Історії успіху
      • Результати
  • Послуги
    • Аналіз молока
    • Проведення семінарів
    • Демонстраційні покази
    • Консультування
  • Блог
  • Новини
  • Партнери
  • Контакти

Blog

  • Головна
  • Про що ми забуваємо,коли хочемо отримати якісне молоко?

Про що ми забуваємо,коли хочемо отримати якісне молоко?

  • On 20.08.2018
  • In Блог
  • 0 likes
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Здавалося б,  нічого складного не має, щоб отримати якісне молоко: чисті та здорові корови, чисте молочне обладнання, чистота рук  працівників машинного доїння, чистий фільтрувальний елемент та швидке охолодження молока. Навіть при дотриманні всіх цих параметрів не завжди ми отримуємо якісне молоко.

Візуально чисті поверхні, з якими контактує молоко, не зажди є запорукою отримання якісного молока. А проблема тут криється лише в тому, що залишки молока, які погано вимилися через недостатність миючих засобів чи їх неефективність або через відсутність гарячої води та часу експозиції (час витримки дії розчину на миючу поверхню), мають здатність накопичуватися тим самим слугуючи їжею для розвитку бактерій.  Дуже швидко ці відкладення збільшуються і візуально ми їх бачимо у вигляді так званого «молочного каменю», який дуже важко зняти і потрібно не рідко застосовувати додаткові засоби для тертя чи шкрябання поверхні. Такий процес однозначно залишить на поверхні можливо і не видимі подряпини, що у свою чергу дасть можливість і бактеріям, і залишкам молока накопичуватися у недоступних місцях. Цей процес тривалий, але дуже ефективний для зниження якості молока. Як відомо для розмноження бактерій повинна бути вологість, субстрат (тобто, їжа) та температура вище 100С.

Для того щоб зрозуміти, що процес відкладання молочних залишків проходить на поверхні обладнання, найкраще необхідно взяти ліхтарик і посвітити, для прикладу, на поліровані поверхні з якими контактує молоко. Якщо поверхня втратила блиск, стала тьмяною, та й ще видно ніби райдужні кільця – це свідчить про перший етап відкладання мінералів молока на поверхні. При подальшому ігноруванні ситуації за деякий час на поверхні з’явиться білий наліт, який буде збільшуватися і стане шороховатим на дотик – це і є, так званий, «молочний камінь». Щоб усунути «молочний камінь» необхідно прикласти механічне тертя, що у свою чергу приведе до подряпин.  В місті усунення «молочного каменю» наступний наліт буде утворюватися дуже швидко за рахунок нерівності поверхні молочного обладнання. Для того щоб не псувати молочне обладнання і зберігати стабільну якість молока не потрібно забувати про етапи миття молочного обладнання.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Previous Post

"Ноу хау" для фермерів - доїнні на пасовищі

Next Post

Планування потреби в кормах
0 comments on Про що ми забуваємо,коли хочемо отримати якісне молоко?

Post a comment Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Категорії
  • Без категорії
  • Блог
  • Історії успіху
  • Новини
  • Успішні жінки Проекту
Останні публікації
  • Тренінг з управління часом19.04.2017
  • Зустріч із представниками сільського господарства Посольства Франції в Україні27.04.2017
  • Історії успіху Жінок Проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні”17.05.2017
  • Тренінг Заготівля кормів18.05.2017
  • Обезрожування корів25.07.2017
Теги
Інклюзія КО "Рівноправність" Кооператив Молочний бізнес Навчання Проект "Розвиток молочного бізнесу в Україні" Гендерна політика Дорадництво Жіноче і молодіжне підприємництво Сімейні ферми
Scroll

The Simple theme logo

Львівська Аграрна Дорадча Служба

Створено за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Міністерство закордонних справ, міжнародної торгівлі і розвитку Канади (DFATD).

Напрямок “МОЛОКО”
  • Цілі проекту
  • Політики проекту
  • Сімейні ферми
  • Історії успіху
  • Результати
Контакти

Адреса: м.Львів, вул. Богдана Хмельницького, 102, перший поверх, офіс № 1

Телефон: (032) 252-04- 49 +380673710677

E-mail: lads.lviv@gmail.com

@2017 ЛАДС